Marynowane i panierowane filety z piersi kurczaka

4.99 (166 ocen)

  • 60 min

Mięso najpierw zamarynowałam w płynnej marynacie na grilla. A następnie obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam. Filety są miękkie, soczyste, mają ładny, złocisty kolor.

  • 60 min

Składniki:

  • - pojedynczy filet z piersi kurczaka
    - marynata na grilla w płynie
    - jajko
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Marynowane i panierowane filety z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Mięso oczyścić, podzielić na filety. Natrzeć płynną marynatą, odstawić do lodówki na minimum pół godziny.
  • 2. W miseczce rozbić jajko, rozmieszać. Zanurzać filety, następnie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

Porady

do jajka według uznania można dodać pieprz lub sól

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować