Marynowane skrzydełka.

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Inny smak skrzydełek.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełka kurczaka
    2 szt kostka rosołowa
    2-3 szt jaja
    wg potrzeb bułka tarta
    wg potrzeb olej do smażenia
    MARYNATA :
    6 szkl woda
    3.4 szkl ocet 10 %
    1 łyżka cukier
    1 łyzka sól
    7 ziarenek ziele angielskie
    1/2 łyżeczki gorczyca
    1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowane skrzydełka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć,odciąć końcówki,włożyć go garnka,zalać wodą i dodać kostki rosołowe.Garnek postawić na gazie i gotować ok 1/2 godziny.Skrzydełka odcedzić,oprószyć pieprzem,Na patelnię wlać olej,podgrzać,a skrzydełka panierować w jajku i tartej bułce,a następnie smażyć na rumiano.
    Z podanych składników zagotować marynatę,Skrzydełka włożyć do szerokiego słoja,zalać gorącą zalewą,słoik lub dwa,trzy mniejsze zakręcić i ostudzić.Przechowywać w lodówce jak marynowaną rybę.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować