Marynata chrzanowo-miodowa do mięs

4.5 (150 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam komponować nowe marynaty do mięs. są przepyszne, a podczas pieczenia mięsa unoszący się zapach jest cudowny.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • marynata:
    2 łyżeczki chrzanu
    1 łyżeczka suszonej przyprawy cząber
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka posiekanego lubczyku
    sól i pieprz
    50 ml oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynata chrzanowo-miodowa do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Wszystkie składniki marynaty wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, aż składniki się dobrze wymieszają. Marynatą smaruję dokładnie całość mięsa. Mięso w marynacie ozostawiam na minimum 2 godziny lub na całą noc w lodówce.

Porady

Taką marynatę można użyć do dowolnego rodzaju mięsa pieczonego w piekarniku jak również do potraw z grilla.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Marynata do mięs Mięso Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować