Marchewkowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty sposób na szybki obiad, lub gdy nie mamy zbyt wielu składników.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 duże marchewki
    -2 ziemniaki
    -1 liść laurowy
    -ziele angielskie
    -1 łyżka vegety
    -1 łyżeczka śmietany 18%
    -koperek

Marchewkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy 1,5 l wody. Doprawiamy vegetą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gdy woda wrze, wrzucamy pokrojone w kostkę marchewkę i ziemniaki. Kiedy warzywa są już miękkie, wyłączamy zupę i czekamy, aż nieco przestygnie. Następnie całość dokładnie miksujemy blenderem. Zupę krem dekorujemy koperkiem oraz łyżeczką śmietany, która doda delikatności w smaku. I gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy