Marchewkowe pancakes

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Śniadaniowe pancakes o marchewkowo koperkowym smaku na leniwe wakacyjne śniadanie :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka świeża: 2 sztuki
    - koperek: 2 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - mąka pełnoziarnista: 1.5 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - białko z jajka: 1 sztuka
    - serek naturalny homo light: 1 łyżka

Marchewkowe pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę myjemy, odcinamy końce i obieramy ze skóry. Następnie ścieramy na tarce.
  • 2. Dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy dokładnie .
  • 3. Wsypujemy stopniowo mąkę cały czas mieszając aby połączyła się z warzywami.
  • 4. Dodajemy serek , jajko oraz białko z jajka i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą i powstanie gęsta mieszanina.
  • 5. Smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej 5-6 min z każdej strony na małym ogniu.
  • 6. Zrobiłam do tego szybki sos jogurtowy z 2 łyżek jogurtu naturalnego light oraz łyżeczki musztardy i podałam z papryką posypaną oregano

Komentarze

Podobne przepisy