Marchewka mini

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

Miałam sporo małych marchewek i wykorzystałam je do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • marchewka mała ok1 kg
    masło ok 3 łyżki
    cukier ok3 łyżki
    sól 1 łyżeczka
    kwasek cytrynowy

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewka mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew oczyścić i opłukać. Podlać wodą i postawić do gotowania. Oprószyć solą i połową cukru. Dusić na małym ogniu często mieszając. Gdy woda znacznie odparuje dodać resztę cukru i dodać masło.

    Dusić razem kilka minut cały czas pilnując żeby się marchewka nie nie przypaliła.

    Marchewkę można doprawić odrobiną kwasku cytrynowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować