Marchewka w miodzie

0 (0 ocen)

  • 30 min

smakowity dodatek do drugiego dania

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g młodej marchewki mrożonej
    2 łyżki masła
    150 ml bulionu drobiowego
    1 mała cebula czerwona
    2 - 3 łyżki miodu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marchewka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dodajemy miód i dusimy pod przykryciem 1. W rondelku rozpuszczamy masło, dorzucamy pokrojona cebulę i podsmażamy, by lekko się zeszkliła. Dodajemy marchewkę w całości, smażymy razem i po chwili wszystko zalewamy niepełną szklanką bulionu. Wkładamy 2 - 3 łyżki miodu, sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem do chwili redukcji płynu do połowy jego objętości. Podawać najlepiej ze stekami i pieczonymi ziemniakami. Można tez ozdobić natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować