Marchewka z czosnkiem

4.48 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny, łatwy i bardzo zdrowy dodatek do drugiego dania. Zyskał wielkie uznanie osób, które codziennie karmię.

Składniki:

  • ● 1 kg marchwi
    ● 5 ząbków czosnku
    ● trochę oliwy
    ● 1/2 szklanki wody
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marchewka z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy, myjemy
    i kroimy w niezbyt cienkie
    słupki. Czosnek obieramy
    i drobniutko kroimy.
  • 2. Rozgrzewamy oliwę na
    patelni i wrzucamy pokrojony
    czosnek, a po chwili dodajemy
    pokrojoną marchew.
    Posypujemy odrobiną przyprawy uniwersalnej
    i szczyptą soli. Dusimy, co
    jakiś czas mieszając, a po
    ok. 5 minutach wlewamy pół
    szklanki wody i dusimy do
    chwili, aż marchewka będzie
    miękka (10-15 minut), ale
    powinna pozostać jędrna.
    Co chwilę mieszamy. Doprawiamy
    odrobiną pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować