Marmolada jabłkowa

4.49 (169 ocen)

  • Łatwy

prosty przepis na przyszną marmoladę z antonówek

  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka antonówki: 1 kilogram
    - cukier: 500 gramów
    - sok z limonki (ewentualnie cytryny): 1 sztuka
    - woda okolo: 30 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marmolada jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki wycinając gniazda nasienne. Następnie wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i gotujemy, aż będzie jednolita masa.
  • 2. Można dodać niewielką ilość wody i soku z limonki lub cytryny. Podczas gotowania nieustannie mieszamy. Gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować