Maślane ciasto z truskawkami i rumem

0 (0 ocen)

Szybkie w przygotowaniu, a potem szybko znika ;)

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklani mąki ziemniaczanej
    4 jaja
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 kostka masła (20 dkg)
    3 łyżki rumu
    30 dkg truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Maślane ciasto z truskawkami i rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, a następnie wymieszać delikatnie z mąkami i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczone masło i rum i mieszać do połączenia składników. Ciasto wylać na wyłożona pergaminem blaszkę o wymiarach 25x30 cm, a na wierzch wyłożyć truskawki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować