Medaliony drobiowe w sosie szpinakowo jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy(płuczemy) osuszamy.
2.Przecinamy każdą wzdłuż na 2 części (powstaną 4 cienkie medaliony). Następnie przyprawiamy szczyptą soli i szczyptą pieprzu.
3.Na patelni grillowej rozgrzewamy masło i smażymy piersi kurczaka na rumiano z obu stron.
4.W międzyczasie brykiety (zamrożone) kładziemy na drugą - rozgrzaną, suchą patelnie - rozmrożą się. Gdy będzie miękki dodajemy jogurt naturalny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy - i odstawiamy
5.. Pomidora kroimy w kostkę. Medaliony (u mnie, po 2 sztuki na porcje) układamy na talerzu, polewamy sosem i "obsypujemy" całość pokrojonym pomidorem. Podajemy z ryżem, lub innym dodatkiem który lubicie:)
Komentarze