Medaliony z indyka w kokosie

5 (177 ocen)

  • 30 min

Medaliony z indyka zrobiłam w panierce z kokosem. Prosty obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g medalionów z indyka (4 plastry)
    mielona kolendra
    pieprz cayenne
    sól
    4 łyżki wiórek kokosowych
    3 łyżki bułki tartej
    4 łyżki mąki
    1-2 jajka

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Medaliony

Medaliony z indyka w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Medaliony - jeśli są grubsze należy rozbić. Najlepiej włożyć je do woreczka do mrożenia (jest mocniejszy od zwykłych) i delikatnie rozbić tłuczkiem z obydwu stron. Mięso nacieramy przyprawami. Na jednym talerzu wysypujemy mąkę, na drugim zmieszaną bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem. Medaliony najpierw obtaczamy w mące, jajku i na końcu w mieszance kokosowej. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy, aż się zezłocą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować