Meksykańska zupa rybna

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa , lekko pikantna zupa .Zasmakuje wszystkim zwolennikom zup rybnych .

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego

    350 g łososia

    1 czerwona papryka

    100 g zielonej fasloki szparagowej ( mrożonej )

    1 puszka kukurydzy

    1 puszka czerwonej fasoli

    1 puszka pomidorów krojonych

    1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich

    1 łyżeczka domowej vegety

    sól , pieprz

Meksykańska zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać pozbawioną gniazd nasiennych , pokrojoną w kostkę paprykę, gotować 20 minut .

    Dodać zamrożoną fasolkę szparagową , pozbawionego skóry i pokrojonego w kostkę łososia , odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę , pomidory krojone i gotować kolejne 15 minut .

    Zupę doprawić przyprawą do dań meksykańskich , vegetą , solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy