Meksykańska zupa z pulpetami i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obgotowuje około 5 minut w gorącej wodzie, studze i kroję w plasterki. Podsmażam na patelni, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.
2.Składniki na pulpety mieszam i robię małe pulpeciki , które obsmażam na oleju na złoty kolor
3.warzywa odsączam na sitku
4.Do garnka wlewam około 2.5 l. wody, dodaję ziela i podsmażone pieczarki. podgotowuję około 15 minut. Następnie dodaję pulpety i gotuję kolejne 15 minut. Pod koniec dodaję warzywa. Zupę doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i koncentratem pomidorowym. Gotuję do miękkości. Dodaję paprykę słodką, sól i pieprz do smaku. Zupę można delikatnie zagęścić odrobiną mąki wymieszaną z woda i śmietaną 18%. Podaję ja z drobnym mamkaronem.
Komentarze