Meksykańska zupa z pulpetami i ziołami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lubię takie pożywne, jednogarnkowe dania. Pełna warzyw, pulpetów i makaronu nasyci każdego łasucha.

  • 60 min

Składniki:

  • pulpety:
    40 dag mięsa mielonego
    jajko
    4 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    olej

    słoik mieszanki warzyw meksykańskich(marchew, kukurydza, fasola czerwona , groszek i papryka)
    cebula
    25 dag pieczarek
    2 duże czubate łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    łyżka ziół prowansalskich
    5 liści laurowych
    2 ząbki czosnku
    mąka i śmietana do zagęszczenia
    drobny makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa meksykańska Pulpety

Meksykańska zupa z pulpetami i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki podsmażam 1. Pieczarki obgotowuje około 5 minut w gorącej wodzie, studze i kroję w plasterki. Podsmażam na patelni, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.
  • pulpety do zupy 2. Składniki na pulpety mieszam i robię małe pulpeciki , które obsmażam na oleju na złoty kolor
  • warzywa do zupy 3. warzywa odsączam na sitku
  • 4. Do garnka wlewam około 2.5 l. wody, dodaję ziela i podsmażone pieczarki. podgotowuję około 15 minut. Następnie dodaję pulpety i gotuję kolejne 15 minut. Pod koniec dodaję warzywa. Zupę doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i koncentratem pomidorowym. Gotuję do miękkości. Dodaję paprykę słodką, sól i pieprz do smaku. Zupę można delikatnie zagęścić odrobiną mąki wymieszaną z woda i śmietaną 18%. Podaję ja z drobnym mamkaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować