Meksykańskie cukinie

0 (0 ocen)

Cukinię nadziałam własnym pomysłem,który zrodził się czytając różne przepisy na cukinię.Wyszła pyszna,choć to moja pierwsza cukinia,ale z pewnością nie ostatnia.

Składniki:

  • 2 cukinie
    25 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    2 łyżki kukurydzy
    2 łyżki fasoli czerwonej z puszki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    20 dag pieczarek
    1 papryczka chilli
    1 papryczka jalapeno
    natka pietruszki
    ser żółty
    2 łyżki oliwy

Meksykańskie cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę,dodajemy pokrojoną drobno cebulę.Kiedy cebula się zeszkli wrzucamy zmiażdżony czosnek mieszamy i po chwili dodajemy mięso mielone.Cały czas mieszając podsmażamy.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy,pokrojone papryczki,pieczarki,kukurydzę,fasolę i przyprawiamy do smaku solą.Chwilę jeszcze razem dusimy.Cukinie dokładnie myjemy,kroimy w zdłuż na pół i faszerujemy przygotowanym farszem,posypujemy serem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'.Można troszkę podlać wodą,cukinia wtedy zmięknie od spodu.Podajemy gorące cukinie posypane natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy