Meksykańskie miseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry mortadeli posypać przyprawą meksykańską i usmażyć na oleju. Brzegi mortadeli powinny zwijać się charakterystycznie do środka tworząc miseczki.
Usmażone miseczki odłożyć na bok do wystygnięcia.
2.Fasole odcedzić, opłukać zimną woda i pozostawić na sicie.
3.Cebulę, paprykę i pomidory pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą i przyprawą meksykańską a następnie usmażyć na oleju do miękkości ok. 10-15 minut. Na końcu dodać fasolę i dusić ok. 5 minut. Gotowy farsz przełożyć do miski i wystudzić.
4.Do wystudzonej masy dodać puszkę tuńczyka i całość dokładnie wymieszać.
Gotowy farsz nakładać do miseczek z mortadeli. Do każdej miseczki włożyć chipsa tortilla oraz gałązkę pietruszki.
Komentarze