Meksykańskie miseczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pikantne danie na latynoski wieczór.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mortadela (cieńko pokrojone, ok 3-4 mm): 12 plastrów
    - czerwona fasola: 1 puszka
    - tuńczyk w sosie tysiąca wysp: 1 puszka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - pomidor: 2 sztuki
    - przyprawa meksykańska: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - chipsy tortilla: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Meksykańskie miseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Meksykańskie miseczki 1. Plastry mortadeli posypać przyprawą meksykańską i usmażyć na oleju. Brzegi mortadeli powinny zwijać się charakterystycznie do środka tworząc miseczki.
    Usmażone miseczki odłożyć na bok do wystygnięcia.

  • 2. Fasole odcedzić, opłukać zimną woda i pozostawić na sicie.
  • Meksykańskie miseczki 3. Cebulę, paprykę i pomidory pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą i przyprawą meksykańską a następnie usmażyć na oleju do miękkości ok. 10-15 minut. Na końcu dodać fasolę i dusić ok. 5 minut. Gotowy farsz przełożyć do miski i wystudzić.
  • Meksykańskie miseczki 4. Do wystudzonej masy dodać puszkę tuńczyka i całość dokładnie wymieszać.
    Gotowy farsz nakładać do miseczek z mortadeli. Do każdej miseczki włożyć chipsa tortilla oraz gałązkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować