To typowe danie kuchni meksykanskiej.Mianowicie: opiekana na patelni tortilla,wypelniona,pysznym,pikantnym farszem na bazie miesa,z obfita iloscia sera..opiekana az owy ser sie rozpusci.bardzo proste i szybkie-a jednak przepyszne i sycace.Wszystkim amatorom pikantnych smakow-serdecznie polecam:)
4.5 (146 ocen)
Porady
1) nie nakladaj zbyt duzo farszu do tortilli,latwiej przewraca sie na druga strone na patelni gdy nie jest zbyt ''przeladowana''. 2) pilnuj gdy podsmazasz tortille na patelni,dosc szybko sie rumienia,wiec lepiej podsmazac na malym ogniu,by ser mial szanse dobrze sie rozpuscic. 3)kombinuj z farszem:) ja uzylam wolowiny-ale mozna uzyc mielonego indyka czy kurczaka dla mniej kalorycznej wersji.Mozna takze zrobic wersje wegetarianska z sama fasola. 4) dla efektu wow podaj quesadillas z cwiartkami limonek lub cytryny,natka kolendry i roznymi dodatkami jak salsa,guacamole,kwasna smietana. 5)pyszny lunch lub obiad z dodatkiem salatki-idealna przekaska na przyjecia! polecam:)
Komentarze