" Meksykańskie tacos na kolorowo "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne meksykańskie tacos z mięsno - warzywnym farszem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki :

    - mąka kukurydziana - 100 g
    - mąka pszenna 50 g
    - gorąca woda - ok. pół szklanki
    - sól - 1 łyżeczka
    - przyprawa tacos ( lub coś ostrego )

    Farsz:
    - mięso mielone - 500 g
    - pomidor - 1 szt
    - fasola ( u mnie biała ) - 100 g
    - kukurydza - 100 g
    - czerwona papryka - 1 szt
    - cebula - 1 szt
    - por - 1 szt
    - sos ( u mnie czosnkowy i 1000 wysp )
    - sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tacos

" meksykańskie tacos na kolorowo " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tacos 1. Tacos:

    Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną.

    Dodajemy pół łyżeczki soli.

    Wlewamy gorącą wodę i mieszamy ciasto, aż woda połączy się z mąką.

    Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż będzie zwartą kulką.

    Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła wielkości dużego półlitrowego kubka.

    Każdy placek posypujemy przyprawą tacos.

    Smażymy obustronnie na suchej patelni.



    Dociskamy placki widelcem


    ( przy potrzymaniu widelca powinny nam się robić napowietrzone bąbelki).




    Smażymy chwilę, aż będą lekko rumiane.




    Gotowy placek zawijamy w muszelkę i zostawiamy do wystygnięcia.












    Farsz:




    Cebulę drobno siekamy.




    Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym i odrobiną soli i pieprzu.




    Fasolę i kukurydzę odcedzamy.


    Paprykę kroimy w słupki.

    Pora sparzamy wrzątkiem.
    Kroimy w drobną kosteczkę.

    Pomidora kroimy w półplasterki.




    Na plackach układamy mięso i przygotowane warzywa.

    Polewamy sosami.

    Zajadamy ciepłe!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować