MELOCOTONES DE LA RIOJA – brzoskwinie w winie z La Rioja

0 (0 ocen)

  • 30 min

To danie jest jednym ze specjałów regionu La Rioja, gdzie znajdują się zarówno winnice, jak i sady owocowe.Jest to idealny pomysł np. na randkę, albo też rozgrzewający deser na jesienny wieczór ;)

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * brzoskwinia – 2 szt
    * mała cytryna – 1 szt
    * cynamon – 1 laska
    * goździki – 2 szt
    * czerwone wino z La Rioja – 500 ml
    * cukier – 60 g

Melocotones de la rioja – brzoskwinie w winie z la rioja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Z wyparzonej cytryny ścieramy skórkę, zalewamy winem, dodajemy cukier, cynamon i goździki – zawijamy folią spożywczą i odstawiamy na ok. 30 minut do „przegryzienia”.

    Obrane brzoskwinie wkładamy do garnka , zalewamy winem i na wolnym ogniu gotujemy ok. 25 minut.

    Podajemy na ciepło!

    Smacznego!

Porady

Brzoskwinie śmiało możemy zastąpić gruszkami!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy