Delikatny sos sprawia że kostki rybne są jest miękkie,soczyste i smakują wybornie :)

Składniki:

  • Porcja na dwie osoby:

    4 kostki z fileta mintaja (miałam mrożone)
    3 plastry sera żółtego
    3 łyżki majonezu (u mnie light winiary)
    6 dużych listków bazylii
    3 gałązki natki
    2 łyżeczki przyprawa do ryb
    3 łyżki śmietany 18%
    1 plaster cytryny
    olej (do smażenia)
    6 łyżek bułka tarta
    1 łyżka oliwa
    sól,pieprz cytrynowy (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody za pomocą ręcznika papierowego.
    Zieleninkę myjemy-osuszamy i drobno siekamy.Jeden plaster sera kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Filety kropimy cytryną,doprawiamy przyprawą do ryb,solą i pieprzem cytrynowym.Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron-odstawiamy.
  • 3. Do szklanki lub kubka wlewamy śmietanę,dodajemy majonez,zieleninkę i drobno pokrojony ser-mieszamy.
  • Mintaj 4. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy na niej dwa kawałki ryby.Na nią kładziemy ser,na ser zieleninę i przykrywamy pozostałą rybą.Polewamy każdą porcję sosem śmietanowo-majonezowym.
    Piekarnik rozgrzewamy do 180*C środkowa półka grzanie góra i wkładamy rybę.Zapiekamy 15 minut i gotowe.

    Podajemy gorące zaraz po przyrządzeniu np. z frytkami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować