Mintaj na warzywach z patelni

4.48 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się by każdy obiad był urozmaicony. Wystarczy ryba i trochę warzyw, by przyrządzić smaczne i zdrowe danie.

Składniki:

  • • 4-6 kostek lub filetów z mintaja,
    • mieszanka mrożonych warzyw na patelnie (ok. 70 dag),
    • 2-3 ząbki czosnku,
    • ok. 1 łyżki soku z cytryny do skropienia ryby,
    • sól, pieprz, ostra papryka do smaku,
    • oliwa z oliwek,
    • 4-6 plasterków żółtego sera (ja używam podpuszczkowego),
    • pietruszka do ozdoby,
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj na warzywach z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przyprawiamy solą i pieprzem oraz kropimy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na ok. 1godzinę.
    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek lekko zgnieciony o deskę nożem i rumienimy (doda nam to pięknego zapachu ale musimy uważać aby się nie spalił),wyciągamy i drobno kroimy.
    Na patelnię wrzucamy mieszankę warzyw. Dusimy około 10-15 min(w zależności czy lubimy warzywa mniej czy bardziej miękkie) następnie dodajemy posiekany czosnek i układamy rybę, przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 10 min. Na sam koniec układamy na rybie plasterki sera i odstawiamy pod przykryciem aż ser nam się rozpuści. Możemy przyozdobić natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować