Mintaj w złocistej panierce

4.5 (199 ocen)

Robię go co roku. Wychodzi wyśmienicie

Składniki:

  • Składniki:
    6płatów mintaja mrożonego
    2jajka
    bułka tarta
    50g mąki pszennej
    1łyżeczka ziół prawosalskich
    pieprz, sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Ryba

Mintaj w złocistej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mintaja odmrażamy i posypujemy solą, pieprzem i ziołami.
  • 2. Jajka rozkłócamy za pomocą widelca. Na osobnych talerzach przygotować mąkę i bułkę tartą.
  • 3. Mintaja obtaczamy najpierw w mące a potem w bułce tartrj.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron rybę na złoty kolor.
    Moje dane:
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować