Mintaj w panierce

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często robię na obiad ryby. Od niedawna podaję je w tej panierce.

Składniki:

  • 60 dag filetów z mintaja
    2 jajka
    10 dag łuskanych orzechów włoskich
    10 dag łuskanych orzechów laskowych
    5 dag mąki
    5 dag bułki tartej
    cytryna
    100 ml oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i pieprzem. Każdy kroimy w 3-4 kawałki.
  • 2. Z cytryny wyciskamy sok. Orzechy mielimy lub rozdrabniamy. Mieszamy z bułką tartą. Rybę panierujemy najpierw w mące, następnie w rozkłóconych jajkach, a na końcu w mieszance orzechów i bułki.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy filety i smażymy po kilka minut z obu
    stron na złoty kolor. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować