Mintaj zapiekany z serem

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem emerytowanym kierowcą, a sztukę gotowania opanowałem w wojsku. Ciągle zbieram nowe ciekawe przepisy, a potem w domu gotuję dla mojej ukochanej żony.

Składniki:

  • ● 750 g filetów z mintaja (lub morszczuka)
    ● 1 łyżka oleju
    ● 100 g sera żółtego
    ● kilka pieczarek
    ● przyprawy: sól, oregano lub tymianek
    ● folia do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj zapiekany z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj zapiekany z serem 1. Filety rybne rozmrażamy,
    myjemy, osuszamy papierowym
    ręcznikiem. Dzielimy na
    porcje. Każdą porcję solimy,
    posypujemy oregano lub tymiankiem.
  • Mintaj zapiekany z serem 2. Przycinamy 4 arkusiki folii,
    smarujemy je olejem i na każdym
    arkuszu układamy porcję
    ryby. Na rybę wykładamy poszatkowane
    pieczarki.
  • Mintaj zapiekany z serem 3. Zawijamy brzeg folii, wstawiamy
    do nagrzanego piekarnika
    (180 °C), po 20 min rozchylamy
    folię. Na każdej porcji
    układamy ser i trzymamy
    w piekarniku, aż ser się roztopi.
    Podajemy bezpośrednio po
    wyjęciu z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować