Mini babeczki kakaowe

4.95 (200 ocen)

Świetne do świątecznego koszyczka.

Składniki:

  • 250g mąki,
    3 łyżki mąki ziemniaczanej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3 jajka,
    1 1/4 szklanki cukru pudru,
    1 łyżeczka aromatu waniliowego,
    80 ml olej,
    250 ml mleka,
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.95 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Mini babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Przygotuj dwie miski. Do jednej wbij żółtka a do drugiej białka. Do białek wsyp 5 łyżek cukru pudru i ubij na sztywną pianę. Do żółtej wsyp resztę cukru pudru i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wlej olej, mleko i na końcu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pianę połącz z resztą ciasta. Do każdej foremki do mini babeczek wlej ciasto na 2/3 wysokości. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować