Mini babeczki z białą czekoladą i truskawkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nawet nie spodziewałam się jak bardzo to będzie smaczne!!!! Można nakarmić nimi swoją drugą połówkę.... na romantyczną kolację - idealne! ;))

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BABECZKI:
    - mąka: 90 gramów
    - cukier brązowy: 1 łyżka
    - kakao: 1 łyżka
    - żółtko: 1.5 sztuki
    - masło: 40 gramów
    - cukier z prawdziwą wanilią: 1 łyżeczka
    - chilli w proszku: 0.25 łyżeczki
    MASA:
    - biała czekolada tabliczka: 90 gramów
    - śmietanka 18%: 4 łyżki
    - truskawki - świeże: 10 sztuk
    - serduszka z białej czekolady: 20 sztuk
    - kardamon: 0.5 łyżeczki
    - gorzka czekolada (kostka): 2 sztuki
    - płatki migdałowe: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Mini babeczki z białą czekoladą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtko, masło, siekamy nożem, następnie szybko uganitamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.

    Gotowe ciasto wałkujemy, wylepiamy foremki na mini babeczki (o średnicy 5cm), pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15 minut.
  • 2. Migdały prażymy na patelni.

    W rondelku na parze podgrzewamy śmietankę , rozpuszczamy w niej białą czekoladę, dodajemy kardamon. Gotową masę nakładamy do ostudzonych babeczek, na masę układamy ćwiartki truskawek, uprażone migdały, serduszka z białej czekolady, całość posypujemy startą gorzką czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kakao Kardamon Mąka Płatki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować