Mini kanapki z pastą jajeczną

4.49 (186 ocen)

  • 20 min

Pastę jajeczną wszyscy bardzo lubią i świetnie sprawdza się na kanapkach. Dodatek szczawiku zajęczego - ziółka trójlistnego nadaje paście jajecznej kwaskowatego smaku, a ogórek zielony orzeźwiającego.

  • 20 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie okrągłego pumpernikla
    • 1 średni ogórek zielony
    • 2 łyżki twarożku śmietankowego
    • 3 jajka
    • 50 g sera żółtego
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Musy Kanapki

Mini kanapki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini kanapki z pastą jajeczną 1. • Jajka ugotować, obrać i zetrzeć na tarce.
    • Ser żółty zetrzeć na tarce.
    • Wymieszać ser i jajka z majonezem i musztardą,, doprawić solą i pieprzem.
    • Ogórek obrać ze skóry i pokroić w 0,5 cm plasterki.
    • Każdy krążek pumpernikla posmarować serkiem śmietankowym i położyć plasterek ogórka.
    • Na ogórek położyć po łyżeczce masy jajecznej.
    • Udekorować ziołami - u mnie listki szczawiku zajęczego.

Porady

Można użyć zwykłego pumpernikla i pokroić kanapeczki. Szczawik zajęczy rośnie w ogródkach ale traktowany jest jak chwast.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować