Mini kartofelki

4.5 (191 ocen)

  • 35 min

Po świętach zawsze coś zostaje , warto ulepić z tego nowe ''życie''.

  • 35 min

Składniki:

  • 80-90 dag ciasta ( biszkopty, herbatniki, suche wafle, kruche ciastka)
    2 łyżki MASY MAKOWEJ
    1/2 kostki masła
    1/2 szklanki mleka, cukru,
    2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki ( lub powidła)
    4 łyżki kakao
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    3-4 łyżki masy orzechowej nutella
    namoczone w syropie migdałowym lub rumowym rodzynki
    posiekane orzechy
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Dżemy Herbaty

Mini kartofelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka częściowo zmielić resztę pokruszyć.
    Mleko , masło , cukier , kawę i kakao zagotować.
    Do masy wsypać ciastka , mak, dżem i rodzynki z bakaliami wszystko dokładnie połączyć.
    Z ciasta formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

Porady

Ja rodzynki dodaję z odrobiną syropu w których się moczyły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować