Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekkie danie z sezonowych składników

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla
    400 g żółtej fasoli szparagowej
    1 duża cukinia
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki suszonej bazylii
    2 łyżeczki suszonego cząbru
    3 szczypty ostrej papryki, w proszku
    sól, pieprz do smaku
    4 łyżki oliwy

Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki szparagowej usuwamy "ogonki", kroimy na pół, przekładamy do garnka, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • 2. Ugotowany makaron i fasolkę odcedzamy. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z cukinią pokrojoną w cienkie paski, dodajemy makaron i fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy