Mini pierogi z dżemem

4.45 (168 ocen)

  • 6 min

Pierogi są niewielkie, ale dużo ich wychodzi

  • 6 min

Składniki:

  • pół kilograma mąki pszennej,
    półtorej szklanki ciepłej wody,
    szczypta soli,
    dżem truskawkowy
Wystaw ocenę:

4.45 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mini pierogi z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy mąkę, wodę i sól. Sypiemy na stół trochę mąki. Rozwałkujemy na nim ciasto. Przykładamy do nich kieliszek i wycinamy kółeczka. Na kółeczka kładziemy trochę dżemu. Składamy, aby wyszedł kształt pierogów. Do rondla wlewamy wodę, czekamy aż się zagotuje. Wkładamy do rondla pierogi i gotujemy przez około 5 minut, wyciągamy, wkładamy do sitka aby aby woda wyleciała. Pierogi wykładamy na talerz i czekamy aż ostygną.

Porady

Zamiast dżemu możemy dać serek homogenizowany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować