Mini pizza na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód na pizze zaczerpnięty z diety białkowej !
Wymieszać otręby, proszek, zioła , serek ( połowa opakowania , reszta zostanie spożytkowana do zrobienia sosu) i białko dokładnie.
Rozprowadzić na papierze do pieczenia i włożyć na 7 minut do nagrzanego do 180 C piekarnika. Papier do pieczenia zalecam lekko natłuścić olejem, nie będzie wtedy problemu ze zdjęciem placka .
2.W tym czasie kroimy papryki, siekamy koperek i przygotowujemy sos : serek, musztardę, koperek, bazylię mieszamy razem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i dokładnie mieszamy.
3.Wyjmujemy spód z piekarnika, piekarnik zostaje cały czas włączony ! Szybciutko rozprowadzamy sos/koncentrat na spodzie, kładziemy warzywa i ser, posypujemy koperkiem albo innym zielskiem ;) Wkładamy z powrotem do piekarnika na 15-18 minut.
4.W końcowej fazie pieczenia się pizzy, robimy szybciutko szaszłyk z kilku pomidorków i wstawiamy do piekarnika na 4-5 minut.
Ciasto powinno być chrupiące i łatwo odchodzić od papieru, a pomidorki miękkie i aromatyczne :)
Komentarze