Mini pizzerki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie danie , które nie wymaga wielu skadników. Kiedy nie mam czasu na gotowanie, przygotowuje właśnie te pizzerki,. Smakują całej mojej rodzinie i znajomym :)

  • 15 min

Składniki:

  • ok, pól kg pieczarek, 10 bułek kajzerek, cebula do podsmażenia pieczarek, ok 25 dag żółtego sera, ketchup, majonez, sos czosnkowy , przyprawy - vegeta, sól, pieprz

Mini pizzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, ugotować i podsmażyć na patelni z Vegetą i cebulą. Ser ścieramy na dużych oczkach na tartce. Bułki rozkroić na połowy, smarujemy sosem ( ketchup z majonezem ) . Na sos kładziemy podsmażone pieczarki z cebulką. Następnie posypujemy wcześniej startym serem i zapiekamy w piekarniku 10 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu smarujemy bułki sosem czosnkowym i ketchupem.

Porady

Według uznania można dodać pomidor lub ogórek kiszony. Najlepiej smakują świeżo upieczone .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy