Mini roladki z cukinii

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zawsze po głowie chodziło mi takie danie, ale nie wiedziałam w jakie składniki je ubrać. A niedzielne popołudnie sprawiło, że poniosła mnie fantazja.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    kilka plastrów salami
    małe opakowanie sera Feta
    łyżka masła
    3 ząbki czosnku
    kilka łyżek majonezu
    pół świeżego ogórka
    pół małej cebulki
    pieprz, sól
    odrobina oliwy do smażenia

Mini roladki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie kroimy w bardzo cieniutkie plastry, delikatnie solimy i smarujemy z obu stron rozpuszczonym masłem ze startym czosnkiem, podsmażamy.
    Na plasterek cukinii kładziemy kawałek salami i małą kostkę sera feta, zawijamy w roladkę. Na końcu wszystko podsmażamy małą chwilkę, żeby ser się nie rozpuścił.
    dressing:
    kroimy ogórek i cebule w drobną ą kostkę, dodajemy soli i pieprzu i majonez, mieszamy.
    Wszystko wykładamy na talerz z przekrojonymi na pół słodkimi pomidorkami cherry.

Porady

Podsmażone plastry z cukinii najlepiej odłożyć na ręcznik papierowy, żeby za bardzo nie zmiękły z nadmiaru wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy