Mini serniczki bananowe z pianką kawową na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serniczki:
Do blendera przełożyć ser biały, dodać mleko i mocno zmiksować. Ser powinien być gładki. Dodać banana pokrojonego w plastry i znów zmiksować.
2.Dodać ksylitol ( ilość zależy od słodkości banana), oraz wodę pomarańczową i wymieszać. Żelatynę zalać 2 łyżkami wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Stopniowo dodawać żelatynę i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Przelać do foremek do deserów na zimno. Wstawić do lodówki na 30 minut.
3.Pianka:
Mleko, kawę i żelatynę wymieszać w małej miseczce. Podgrzać do rozpuszczenia żelatyny. Jogurt wymieszać z cukrem brzozowym. Dodać mieszankę z miseczki i dokładnie całość wymieszać. Ostrożnie wylać piankę na sernik i wstawić do lodówki do stężenia całości. Smacznego!
Porady
z podanych składników wyszło 4 serniczki po około 111 kcal.
Komentarze