Mini serniczki na zimno z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, następnie żółtka, proszek wymieszany z mąką. Ciasto podzielić na połowę, do 1 dodać kakao. Brązowe ciasto wylać do formy na muffinki, na wierzch wylać białe ciasto. Przemieszać lekko widelcem. Piec 15 min. w 180 stopniach.
Ser:
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Serek wymieszać z mlekiem, śmietaną i cukrem, dodać wiórki kokosowe, a na końcu rozpuszczoną żelatynę.
Na ostudzone biszkopciki wyłożyć masę serową, posypać jagodami.
Galaretki rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody, tężejące wylać na masę serową. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Porady
zamiast jagód można użyć innych owoców sezonowych lub mrożonych
Komentarze