Mini tarty francuskie z budyniem i gruszką

4.45 (154 ocen)

Po prostu pyszne:) Bardzo łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego 275g
    1 budyń waniliowy
    1 2/3 szkl mleka
    1-2 gruszki
    cukier i cynamon do posypania
Wystaw ocenę:

4.45 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Mini tarty francuskie z budyniem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować na 1 i 2/3 szklankach mleka, ostudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 12 kwadratów.
  • Mini tarty francuskie z budyniem i gruszką 2. Kwadraty ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdego nałożyć po łyżce zimnego budyniu. Na budyniu położyć po 2 półplasterki gruszki i posypać cukrem i cynamonem.
  • 3. Piec ok 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Zamiast gruszek możemy użyć jabłek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować