Mini-tarta z kurczakiem i szpinakiem

4.5 (154 ocen)

Na obiad :)

Składniki:

  • ciasto:
    15 dkg mąki
    7 dkg margaryny
    2 łyżki śmietany
    1/2 łyżeczki soli

    farsz:
    3 filety z udka kurczaka
    100 świeżego szpinaku
    kawałek pora
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła

    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    olej

    2 jajka
    2 łyżki śmietany

    kawałek żółtego sera
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kruche ciasto

Mini-tarta z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wykleić nim dwie foremki o średnicy 13 cm. Wstawić do lodówki
  • Farsz 2. Filety z udek pokroić, posypać przyprawami, skropić olejem i usmażyć. Dodać pokrojonego pora i masło, a po 2-3 minutach opłukany szpinak. Smażyć aż zwiędnie. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do farszu. Doprawić do smaku.
  • Przed zapieczeniem 3. Farsz wyłożyć na ciasto. Jajka roztrzepać ze śmietaną. Zalać nimi farsz. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować