Mini torciki kanapkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pasta zielona:
Jajka ugotować na twardo. Bób ugotować do miękkości. Zimny bób obrać z łupin. Przełożyć do blendera i zmiksować. Dodać jajka pokrojone na 4-5 plastrów, dodać śmietanę i ponownie zmiksować na gładko. Doprawić do smaku solą i pierzem. Dodać posiekany koperek i wymieszać.
2.Pasta różowa:
Do blendera przełożyć kawałki fety. Zmiksować. Dodać sprawione rzodkiewki, pokrojone na ćwiartki i po raz kolejny zmiksować. Dodać śmietanę oraz posiekany szczypiorek i wymieszać dokładnie.
3.Wykonanie:
Na talerz położyć pierwszą kromkę chleba. Posmarować zielona pastą. Ułożyć plastry ogórka. Przed położeniem kolejnej kromki, posmarować ją od spodu pastą z bobu. Położyć i lekko docisnąć. Na wierzchniej stronie nałożyć różową pastę i rozsmarować. Położyć plastry rzodkiewki. Trzecią kromkę posmarować od spodu pastą rzodkiewkową. Ułożyć i odcisnąć. Nałożyć zieloną pastę i ogórka. Nałożyć ostatnią (czwartą kromkę chleba). Posmarować różową pastą. Podobnie postąpić z bokami torcika. Udekorować według uznania. Tak samo postąpić z pozostałymi 4 krokami. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem wyjąć torciki na około 30 minut z lodówki. Smacznego!
Komentarze