Mini wrapy z kurczakiem i salami

0 (0 ocen)

Na przekąskę lub danie główne :)

Składniki:

  • 4 placki tortilla
    1 podwójna pierś kurczaka
    4 plastry salami z papryką
    4 plastry sera żółtego
    8 liści sałaty lodowej
    8 plasterków ogórka wężowego
    8 plasterków pomidora
    8 łyżeczek kukurydzy konserwowej
    przecier pomidorowy
    sól , pieprz , chili , czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini wrapy z kurczakiem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy placek tortilli przekrawamy na pół smarujemy przecierem pomidorowym.
    Pierś myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym ,nacieramy przyprawami , smażymy na patelni grillowej z obu stron na rumiano , kroimy w cienkie paseczki.
    Salami także kroimy w paseczki.
    Plastry ogórka , pomidora i sera żółtego przekrawamy na pół.
  • 2. Na każdy placek kładziemy plaster sera , sałaty , ogórka i pomidora. Przykrywamy paskami salami oraz kurczaka , posypujemy łyżeczką kukurydzy . Zwijamy najpierw dłuższą stronę do góry a następnie w rulon.
    Podajemy z sosem czosnkowy w oddzielnym naczyniu :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować