MINI ZAPIEKANKI Z GRZYBAMI LEŚNYMI I BAKŁAŻANEM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dziś mam dla Was przepis na pyszną, taką typowo jesienną przekąskę.Pomysł idealny zarówno na kolację, jak i imprezową przekąskę na ciepło – koniecznie spróbujcie!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * duża bagietka – 1 szt
    * mały bakłażan – 1 szt
    * duża cebula – 1 szt
    * grzyby leśne ( różne ) – ok. 200 g
    * chili – 1 szt
    * ocet balsamiczny
    * masło 82%
    * sól, pieprz, cukier

Mini zapiekanki z grzybami leśnymi i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Bagietkę kroimy na kawałki, smarujemy masłem , zapiekamy w piekarniku.

    Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła, dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz chili, zasypujemy odrobiną cukru i przesmażamy.

    Wrzucamy pokrojonego w kosteczkę bakłażana i posiekane grzyby,

    Wszystko razem mieszamy i smażymy na wolnym ogniu do miękkości.

    Doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem.

    Podajemy na ciepło z chrupiącymi bagietkami.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy