Minihamburgery

0 (0 ocen)

  • 60 min

Takie minihamburgerki będą niekwestionowanym hitem każdej imprezy. Mini- bo na jeden kęs, no może na dwa, czyli małe bułeczki, małe burgery, plasterek ogórka i połówka pomidorka koktajlowego z sosem w stylu amerykańskim czyli na bazie majonezu, keczupu i musztardy. To bardzo zdrowy domowy fastfood.

  • 60 min

Składniki:

  • • 30 sztuk minibułeczek
    Miniburgery
    • 700 g wołowiny dobrej jakości
    • 1 cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    • 1 szklanka zimnej wody
    • 4 łyżki oliwy
    Dodatki
    • sałata zielona pierzasta
    • minipomidorki
    • plastry ogórków konserwowych
    Sos
    • 3 łyżki keczupu pikantnego
    • 3 łyżki majonezu
    • 3 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Minihamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie.
    • Mięso razem z cebulą przepuścić przez maszynkę.
    • Wymieszać z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    • Do masy mięsnej wlać zimną wodę i wyrobić na gładką masę.
    • Formować minikotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • 2. • Wymieszać składniki sosu.
    • Każdą bułeczkę przekroić na pół i obie połówki posmarować sosem za pomocą pędzla.
    • Na spód bułeczki położyć kawałek sałaty, plaster ogórka, burger, połówkę pomidorka i przykryć górą bułeczki. Całość spiąć wykałaczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować