Miniquiche z ciastem francuskim, kabanosami i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna przekąska do przygotowania w kilka chwil.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 czerwona papryka
    3 łyżki zielonego groszku z puszki lub mrożonego
    1 kabanos
    150 ml śmietany kremówki 30%
    2 jajka
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    2-3 łyżki drobno startego sera
    sól, pieprz do smaku

Miniquiche z ciastem francuskim, kabanosami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miniquiche z ciasta francuskiego z kabanosami i groszkiem 1. Paprykę umyć, usunąć pestki i przekroić na pół. Następnie wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok 10-15 minut. Wyjąć, wystudzić i usunąć skórkę. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę. Kabanosa pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, a następnie wyłożyć odsączyć na papierowym ręczniku. Groszek odlać z zalewy na sitku. Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na 10 cm kwadraty. Następnie ciastem wyłożyć prostokątne foremki, które potem napełnić przesmażonymi kabanosami, groszkiem i podpieczoną papryką.
  • Miniqiuche z ciasta francuskiego z kabanosami i groszkiem 2. . Jajka rozbić i połączyć ze śmietanką. Następnie dodać do masy starty ser i suszony tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowane koszyczki zalać masą jajeczno-śmietankową. Zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy