Miodowy przekładaniec

4.49 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To ciasto piekę na święta. Moim gościom zawsze bardzo smakuje.

Składniki:

  • Ciasto: 3 szkl. mąki
    ● 1 szkl. cukru
    ● 2-3 jajka
    ● 3-4 łyżki miodu
    ● 5 dag margaryny
    ● łyżeczka sody
    Masa serowa: 1 kg niekwaśnego twarogu dwukrotnie zmielonego
    ● 2 jajka
    ● 1 szkl. cukru pudru
    ● 15 dag masła lub margaryny
    ● 2 op. cukru waniliowego
    ● budyń śmietankowy
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód z cukrem i margaryną roztapiamy i studzimy.
    Wlewamy do mąki wymieszanej z sodą. Mieszamy i wyrabiamy
    gładkie ciasto. Dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy.
    Każdą pieczemy na dużej blasze po ok. 12 minut
    w 180 °C, studzimy.
  • 2. Masa: do masła lub
    margaryny dodajemy ser,
    cukry, budyń i jajka. Gotujemy
    10 minut na małym
    ogniu, mieszając.
  • 3. Zimną masą przekładamy
    placki. Ciasto
    przykrywamy papierem
    i dociskamy. Odstawiamy
    w chłodne miejsce. Posypujemy
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa serowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować