Miodowe skrzydełka z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Podzielić na porcje. Wszystkie składniki marynaty połączyć. Marynatę dodać do skrzydełek i porządnie je natrzeć. Odstawić na 2 godziny do lodówki do przegryzienia. Zamarynowane skrzydełka wyłożyć na blaszkę z rusztem i polać pozostałą marynatą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją grill i piec około 45 minut. W trakcie pieczenia mięso obrócić na drugą stronę.
2.Rada:
Skrzydełka będą ostrzejsze jeśli poleżą w marynacie przez całą noc.
Zamiast chili w płatkach można dodać drobno posiekaną papryczkę chili.
Do marynaty można dodać 2 łyżki pikantnego ketchupu.
Skrzydełka można również przygotować na grillu.
Komentarze