Ciasto miodowe z masą czekoladową

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smak niepowtarzalny,wlasnie upieklam na odwiedziny mojej siostry

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto
    Maslo
    1/2szklanki cukru
    3zoltka
    50 dkg maki
    1cale jajko
    1/2/szklanki smietany
    4 lyzki miodu
    1lyzeczka sody
    1/2szklanki zmielanych orzechow wloskich
    Masa czekoladowa
    1/2l mleka
    Po 2 lyzki maki pszennej i ziemniaczanej
    1/2szklanki cukru
    1/2czekolady gorzkiej
    1 maslo
    Tluszcz i bulka tarta do blachy
    1opakowanie biszkoptow okraglych

Ciasto miodowe z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto maslo,cukier,zoltka ucieramy w makutrze,reszte wykladamy na stolnice wyrabiamy ciasto,i do takiego ciasta dajemy to co utarlismy w makutrze i dalej wyrabiamy,gdy bedzie gotowe rozwalkujemy na dwie blachy natluszczone i posypane bulka tarta,na jeden placek posypujemy zmielonymi orzechami i pieczemy 20 minut w temp.180 stopni.Masa polowe mleka zagotowujemy z cukrem i czekolada,druga czesc roztrzepujemy z makami i wlewamy je do gotujacego mleka robimy jak budyn ,gdy ostygnie ucieramy z maslem i przekladamy ciasto.Ciasto jedno
    Masa
    Biszkopty
    Masa
    Ciasto z posypka orzechowa

Komentarze

Podobne przepisy