Miodowe z masą serową i prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Zarobić ciasto z podanych składników. Podzielić na 3 części. Upiec osobno na złoty kolor.
2.Masa serowa:Masło stopić w rondelku, dołożyć do niego ser, żółtka, cukry i podgrzewać do momentu zagotowania. W mleku rozmieszać budynie z mąką i wlać do gotującego się sera. Gotować ok 2 minut do zgęstnienia. Gorącą masę przelać na pierwszy placek i przykryć drugim plackiem.
3.Masa jabłkowa:Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do rondelka jeśli jabłka mają mało soku to podlać niewielką ilością wody i uprażyć. Pod koniec wsypać suche galaretki mieszać do ich rozpuszczenia. Gorącą masę wylać na placek i przykryć ostatnim blatem ciasta.
4.Masa czekoladowo – śmietanowa:Czekoladę rozpuścić w śmietanie podgrzewając na niewielkim ogniu. Wystudzić. Wstawić do lodówki. Zimną ubić na sztywno ze śnieżką. Wyłożyć na ostatni placek, oprószyć kakao.
Komentarze