1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Połowę przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia formy (25 cm x 40 cm), wyrównać powierzchnię. Piec ok. 10 min w 180°C, wystudzić, wyjąć z formy. W tej samej formie rozłożyć resztę surowego ciasta. Przygotować masę orzechową. Masło z cukrem i miodem podgrzewać, ciągle mieszając, aż oba składniki się rozpuszczą. Dodać posiekane orzechy, wymieszać i rozsmarować na surowym cieście. Piec ok. 10 min w 180°C. Zrobić krem budyniowy: dwa opakowania budyniu ugotować w 3 szklankach mleka, ewentualnie dosładzając go cukrem. Masło utrzeć na puch i, nadal ucierając, dodawać partiami zimny budyń (uwaga: krem nie może się zwarzyć!). Na upieczonym i wystudzonym blacie ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć go upieczonym i wystudzonym ciastem z masą orzechową.
Komentarze