Miodowiec z serem z pomarańczową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roztop w rondlu masło z miodem i odstaw, aby masa odstygła.
Dodaj pozostałe składniki i wszystko razem ugnieść, podziel na 3 równe części i wstaw na trochę do lodówki. Później wszystkie części rozwałkuj i piec 15 minut w 180 stopniach. Ostudź ciasto.
2.Przygotuj masę serową. Budyń rozpuść w połowie szklanki mleka. Zmielony ser połącz z jajkami, cukrem. Dodaj rozpuszczony budyń i krótko miksuj.
3.Margarynę roztop, dodaj zmiksowane składniki i mieszając doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, przy końcu dodaj skórkę z pomarańczy. Wszystko przestudź.
4.Na jedno ciasto wylej połowę masy, przykryj drugim blatem, wylej drugą połowę masy i przykryj kolejnym blatem. Udekoruj roztopioną czekoladą i wiórkami lub jak tam chcesz :D
Porady
Ciasto po wałkowaniu dosyć źle się przenosi, więc najlepiej odrazu wałkować na papierze do pieczenia.
Komentarze