2.Mąkę z sodą przesiać, dodać jajko, śmietanę i cukier.
wszystkie składniki zagnieść razem.
3.ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować 3 placki. piec w piekarniku nagrzanym na ok 170st na złoty kolor.
4.KREM: 3 szkl mleka, cukry waniliowe i 0,5 szkl cukru pudru zagotować. Zółtka utrzeć z pozostałym cukrem, mąką i 0,5 szkl mleka, następnie wlac na gotujące mleko. krem wystudzic. masło z margaryną utrzeć, dodawać po lyżce wystudzonego kremu i ucierać na puszystą masę
5.kremem przekładać każdy placek, na samym wierzchu można rozsmarować trochę cieńszą warstwę i oprószyć startymi orzechami lub czekoladą
Porady
Miodownik dobrze jest upiec na 2 lub 3 dni (może być nawet tydzień) przed podaniem, dopiero po tym czasie przekładamy kremem
Komentarze