Miodownik z manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę,miód i cukier rozpuścić w rondelku.Do przestudzonej masy dodać mąkę wymieszaną z sodą i ubite jaja,po czym zagnieść ciasto.Gotowe ciasto podzielić na 4 części,każdą z nich cienko rozwałkować i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni od 5-8 minut.Masa:mannę ugotować na gęsto i ostudzić.Margarynę ucierać z cukrem i stopniowo dodawać mannę.Do 1/3 masy dodać łyżkę kakao i aromat arakowy.Do pozostałej masy dodać aromat migdałowy.Placki przełożyć na przemian dwoma masami:biała,z kakaem, biała.Polewa:rozpuścić margarynę ,dodać resztę składników i zagotować,żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i dodajemy do polewy,mieszamy.Smarujemy ciasto i dekorujemy.
Komentarze